vineri, 31 mai 2013

31 mai - Ziua Rezervistului Militar

       Puţini sunt cei care ştiu că în fiecare an, la 31 mai se aniversează "Ziua Rezervistului Militar".
Această zi a fost instituită prin Hotărârea Guvernului României nr.467/12.05.2010, ca o expresie a respectului de care trebuie să se bucure cei care au muncit într-o instituţie prestigioasă, aşa cum este Armata României şi ca o apreciere a autorităţilor societăţii române faţă de rezerviştii care şi-au servit cu devotament şi onoare ţara.
Din păcate, această expresie a respectului şi aprecierii aceloraşi autorităţi ale societăţii române faţă de aceşti rezervişti, a fost terfelită peste numai câteva luni, prin adoptarea Legii nr.119/2010, lege care a produs haos în viaţa rezerviştilor, care sunt evident, pensionari militari. Iar haosul acesta s-a concretizat prin trecerea în nefiinţă, în decurs de numai doi ani, a peste zece mii de pensionari militari!
Statutul de rezervist militar ar trebui să fie onorant, dar din păcate, datorită unor politicieni care habar nu au ce a însemnat şi ce înseamnă viaţa militară, astăzi cadrele militare în rezervă sunt privite de foarte mulţi oameni cu suspiciune sau chiar cu dispreţ!
       Rezerviştii proveniţi din Ministerul Apărării Naţionale sunt reuniţi, la nivel naţional, în Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, care este continuatoarea nobilelor tradiţii ale structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă şi în retragere atestate legal din 1925, iar deviza asociaţiei este: ,,PATRIE, ONOARE,,DEMNITATE’’.
      În spiritul acestei devize, dar şi al jurământului militar care a fost şi rămâne crezul nostru, noi, rezerviştii militari, trebuie să contribuim, alături de forţele patriotice şi oamenii responsabili din societatea românească la redresarea situaţiei din ţară, la o igienizare morală a societăţii, precum şi la apărarea drepturilor şi libertăţilor tuturor cetăţenilor patriei noastre, Ronia!
       Data "Zilei Rezervistului Militar" este foarte uşor de reţinut. 
       Precede "Ziua Copilului"!







Imaginile sunt de la adunarea omagială a 
Filialei Judeţene DÂMBOVIŢA "Col. Băltăreţu Dumitru", 
desfăşurată astăzi, 31 mai 2013 la Cercul militar din Târgovişte.
foto tROfi

duminică, 19 mai 2013

Ziua din Noaptea Muzeelor

Văzută de Ifim, din Turnul Chindiei şi din imediata lui apropiere.











Ifim,
fotografiindu-se,
 în geamul cel mai de sus
al Turnului de Apus.

Un fel de reflexie.

sâmbătă, 11 mai 2013

Preocupare de pensionar



Contrar dorinţei, dar în acord cu voinţa şi mai ales cu lăcomia noastră, după fiecare sărbătoare prevăzută cu dezmăţ şi dezlegare, fără limită la mâncare, băgăm în noi cât putem şi încape, pentru ca  în zilele imediat următoare, să ne plângem de kilogramele în plus pe care le-am căpătat. 
Fără voia noastră, aşa susţinem, având şi o listă lungă de circumstanţe atenuante.
Iată o sugestie pentru a scăpa de kilogramele nedorite.







ifim, 11 mai 2013, poze cu telefonul   

duminică, 5 mai 2013

Campionatul Mondial de Snooker ¤¤¤2013¤¤¤ - Finala

Aşadar, finala din acest an a Campionatului Mondial de Snooker se va disputa astăzi şi mâine (duminică-5 şi luni-6 mai 2013) între jucătorii englezi Ronnie O'Sullivan şi Barry Hawkins.
Primele două sesiuni sunt programate astăzi, orele 16 şi 21, meciul urmând a fi reluat mâine de la 16:30 şi continuat cu sesiunea decisivă, dacă va fi cazul, de la ora 21.



Dacă mă întrebaţi ce treabă am eu cu acest eveniment, vă spun că nu am niciuna, dar îmi place, atunci când mă uit la televizor, să urmăresc acest joc, snooker, decât să mă uit la alte emisiuni, dintre care majoritatea, în comparaţie cu acesta, sunt nişte porcării.
Iar ca pricepere şi iscusinţă, cred că aş fi capabil să dau prima lovitură, iar aceasta să fie reuşită, după mai multe încercări, evident, sau să comit un fault mult mai spectaculos, sau cel puţin, mai penibil, faţă de cele care se pot vedea, e drept, destul de rar.
Pe de altă parte, postarea mea de acum două săptămâni despre acest subiect a avut mai multe vizualizări decât toate postările mele de la începutul anului. 
Dacă ar fi să pariez pe unul din cei doi finalişti, l-aş alege, desigur, pe Ronnie O'Sullivan. Şi asta nu pentru că e cel mai bun jucător din toate timpurile, după Stephen Hendry-Scoţia, ci pentru că a mărturisit, aşa, cum pare şi un pic trăsnit, înaintea acestui campionat, faptul că vine nu pentru că i-ar plăcea nespus de mult acest sport, ci pentru că are nevoie de bani.
Iar în această categorie, a acelora care au nevoie de bani, mă regăsesc şi eu.


Cât despre spectacol, ce să mai vorbim. Aţi văzut evoluţia arbitrului Michaela Tabb din semifinala dintre Ronnie O'Sullivan şi Judd Trump? Nu-i nimic, o puteţi vedea în reluare!
Nu ştiu cine va arbitra marea finală care începe peste mai puţin de două ore.
Probabil că o va arbitra tipul acela care seamănă cu James Bond, sau şi mai mult, cu Dan Spătaru.
Mi-ar fi plăcut totuşi, s-o arbitreze tot Michaela, iar cei doi jucători să se concentreze mai ales asupra bilei albastre, pentru ca aceasta să fie repoziţionată de cât mai multe ori. 
Finala Campionatului Mondial de Snooker va putea fi urmărită la Eurosport şi pe internet, la adresa www.eurosportplayer.ro, începând de astăzi (duminică, 5 mai 2013), de la ora 18:30.


HRISTOS A ÎNVIAT!

ADEVĂRAT A ÎNVIAT!
Aşa îi salut sau le răspund tuturor celor care astăzi se bucură de această mare sărbătoare!
Mulţumesc, de asemenea, acelora care mi-au transmis bucuria lor şi gândurile cele mai luminate!
Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi ne-a dăruit nouă viaţa veşnică!
Desigur, noi ne-am născut ca să trăim şi să ducem o viaţă frumoasă.
Dar viaţa noastră poate fi frumoasă numai dacă vom crede în sacrificiul suprem pe care L-a făcut Isus Hristos pentru noi.
Isus nu ne cere să ne sacrificăm.
Isus ne lumează mintea şi ne cere să avem credinţă, încredere, smerenie, iubire şi speranţă! 
Adică, să fim buni, să iertăm, să gândim frumos şi astfel, viaţa noastră va fi curată şi frumoasă.
Să gândim şi să ne purtăm în fiecare zi, cel puţin la fel cum încercăm să o facem astăzi!
Să aveţi un PAŞTE FERICIT!

Duminică, 5 mai 2013, comentariu & foto, ifim