Nu-i mare filozofie.
Important este să avem ingredientele necesare. Nu prea sofisticate, ci ca cele din imagine: File de pește (preferabil, știucă, precum în imagine, stiuca, caracalina, frumoasă ca și gherghina, pe care o și onorez, cu această postare, dar merge și crap, și somn, și fitofag), doi cartofi, o ceapă, un ardei, o căpățână de usturoi, o ciușculiță (opțional), un ou, o linguriță de pastă de tomate, sare, piper, câteva fire de pătrunjel (merge și coriandru, dar de unde să-l iei?)...
Toate acele ingrediente se pregătesc pentru a fi trecute prin mașina de tocat. (Mai puțin pătrunjelul, oul și pasta de tomate, care se pun peste tocătură). Așa arată compoziția înainte de a trece prin mașina de tocat,
în timp ce ce trece ...
și după ce a trecut.
Acum începe frământarea și desăvârșirea chifteluțelor.
După cum se vede, eu le-am făcut babane, ca să scap repede.
Pentru că am avut și câteva bucăți de pește care nu merge la chifteluțe, dar e foarte bun pentru prăjit, l-am asimilat, în treabă.
De obicei, din momentul în care a început prăjeala, primele două, trei rânduri (sau șarje), sunt consumate instantaneu, de către cei care se învârt pe lângă bucătar. În cazul de față a fost simplu, eu fiind și bucătar, și pozar, și singur.
Am completat chifteluțele cu pește prăjit, că doar nu era să-l las crud. :)
Nu m-oi pricepe eu la aranjamente, dar vă asigur că știu ce-i bun!
Poftă bună!
Important este să avem ingredientele necesare. Nu prea sofisticate, ci ca cele din imagine: File de pește (preferabil, știucă, precum în imagine, stiuca, caracalina, frumoasă ca și gherghina, pe care o și onorez, cu această postare, dar merge și crap, și somn, și fitofag), doi cartofi, o ceapă, un ardei, o căpățână de usturoi, o ciușculiță (opțional), un ou, o linguriță de pastă de tomate, sare, piper, câteva fire de pătrunjel (merge și coriandru, dar de unde să-l iei?)...
Toate acele ingrediente se pregătesc pentru a fi trecute prin mașina de tocat. (Mai puțin pătrunjelul, oul și pasta de tomate, care se pun peste tocătură). Așa arată compoziția înainte de a trece prin mașina de tocat,
în timp ce ce trece ...
și după ce a trecut.
Acum începe frământarea și desăvârșirea chifteluțelor.
După cum se vede, eu le-am făcut babane, ca să scap repede.
Pentru că am avut și câteva bucăți de pește care nu merge la chifteluțe, dar e foarte bun pentru prăjit, l-am asimilat, în treabă.
De obicei, din momentul în care a început prăjeala, primele două, trei rânduri (sau șarje), sunt consumate instantaneu, de către cei care se învârt pe lângă bucătar. În cazul de față a fost simplu, eu fiind și bucătar, și pozar, și singur.
Am completat chifteluțele cu pește prăjit, că doar nu era să-l las crud. :)
Nu m-oi pricepe eu la aranjamente, dar vă asigur că știu ce-i bun!
Poftă bună!
mare ghinion ca nu m-am nimerit pe acolo eu, mai ales ca nu am mancat niciodata chiftelute de peste si asta pentru ca nu prea ma topesc dupa peste dar tu m-ai facut sa poftesc la ele :)))
RăspundețiȘtergereDraga mea Pandhora, mă bucur nespus când cineva apreciază ceea ce fac. Să ştii, sunt grozave aceste chifteluţe din peşte, pe care am încercat să le fac, la fel, cum le făcea mama, cândva. Îţi mulţumesc pentru că mai treci pe aici, pe la ifim, care a rămas şi este acelaşi: тише воды, ниже травы.
ȘtergereMamaaa, ce pofta mi-ai facut..Arata foarte bine, cred ca sunt delicioase. O zi buna!
RăspundețiȘtergereBun venit la ifim!
ȘtergerePoftă bună!
Mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu!
Delta este frumoasă și misterioasă.
Te invit s-o descoperim! :)
Fug la bucătărie să îngurgitez salata de dimineaţă! Trebuie să ţin batista la gură ...
RăspundețiȘtergereALM, Bun venit la Ifim!
ȘtergereȘi scuze pentru răspunsul întârziat la comentariul tău.
Bucătăria este locul unde săvârșim adevărate capodopere, sau
mai comitem câte o catastrofă! :)
Yummy....senzatie!@@
RăspundețiȘtergere