Bună dimineaţa, prieteni! Zici tu "cea mai simplă cerere", dar revendicările sunt complicate. Mai ales "corupţia". Mult, mult prea ramificată. O întrebare directă, dacă tot mi-am recăpătat dreptul de-a intra pe blogul tău, păcălind defecţiunile tehnice: Ce părere ai, Ifim, despre gestul tânărului locotenent de la Câmpia Turzii, care a venit aseară în Piaţa Universităţii?
@renata: Bună seara ţie şi tuturor prietenilor din Gara pentru Noi! Mă bucur nespus că mi-ai pus această întrebare, poate la fel de mult cât m-a bucurat faptul să constat, prin apariţia tânărului locotenet Alexandru Gheorghe, că în armată mai sunt oameni tineri de o calitate excepţională! Curajul, bărbăţia, educaţia, spiritul de sacrificiu, asumarea conştientă a răspunderii, stăpânirea de sine şi un farmec aparte sunt calităţile pe care le etalează cu generozitate şi care-l vor transforma într-un erou, datorită gestului său fără precedent. A vorbi despre ce a făcut şi a demonstrat acest tânăr şi brav ofiţer al Armatei Române înseamnă a vorbi despre cinste, onoare şi demnitate. Eu, colonelul în rezervă Ifim Trofimov, îl salut pe acest locotenent cu toată onoarea! Chiar dacă gestul lui a fost premeditat, nu scade cu nimic valoarea acestuia şi este un exemplu de curaj nemaipomenit, demn de urmat. Apreciez că este chiar peste curajul unui tânăr locotenent de acum mai bine de 30 de ani care a avut "îndrăzneala" să facă "pierdut" carnetul roşu de partid...
Da, îţi mulţumesc pentru răspuns, Ifim! Suntem pe aceeaşi lungime de undă. Voiam părerea unui profesionist. Mă temeam că-mi vei spune "indiferent de scop nu avea voie să încalce disciplina militară" Mă temeam , fiindcă tu ştii mai bine care sunt rigorile regulamentelor militare.
Și eu îți mulțumesc, Renata! Este greu și neobișnuit, de altfel, să alegi disciplina militară ca pretext pentru subminarea unei lecții de educație, cinste, onoare și demnitate. Aceasta va fi problema consiliului de onoare care va judeca și va propune măsurile ce vor fi luate împotriva tânărului locotenent. Ai sesizat bine și ai dreptate când spui că pe chipul lui se deslușea frica. Din experiență îți mărturisesc faptul că niciodată, nicio acțiune curajoasă nu am făcut-o într-o lipsă totală a sentimentului fricii. Dar asta nu are importanță. După cum am afirmat, prin acțiunea sa fără precedent, locotenentul Alexandru Gheorghe a câștigat respectul meu, deoarece a aruncat o rază de lumină asupra Armatei Române, într-un moment când nu mă mai așteptam la așa ceva.
Bună dimineaţa, prieteni!
RăspundețiȘtergereZici tu "cea mai simplă cerere", dar revendicările sunt complicate. Mai ales "corupţia". Mult, mult prea ramificată.
O întrebare directă, dacă tot mi-am recăpătat dreptul de-a intra pe blogul tău, păcălind defecţiunile tehnice:
Ce părere ai, Ifim, despre gestul tânărului locotenent de la Câmpia Turzii, care a venit aseară în Piaţa Universităţii?
@renata:
RăspundețiȘtergereBună seara ţie şi tuturor prietenilor din Gara pentru Noi!
Mă bucur nespus că mi-ai pus această întrebare, poate la fel de mult cât m-a bucurat faptul să constat, prin apariţia tânărului locotenet Alexandru Gheorghe, că în armată mai sunt oameni tineri de o calitate excepţională!
Curajul, bărbăţia, educaţia, spiritul de sacrificiu, asumarea conştientă a răspunderii, stăpânirea de sine şi un farmec aparte sunt calităţile pe care le etalează cu generozitate şi care-l vor transforma într-un erou, datorită gestului său fără precedent. A vorbi despre ce a făcut şi a demonstrat acest tânăr şi brav ofiţer al Armatei Române înseamnă a vorbi despre cinste, onoare şi demnitate.
Eu, colonelul în rezervă Ifim Trofimov, îl salut pe acest locotenent cu toată onoarea!
Chiar dacă gestul lui a fost premeditat, nu scade cu nimic valoarea acestuia şi este un exemplu de curaj nemaipomenit, demn de urmat.
Apreciez că este chiar peste curajul unui tânăr locotenent de acum mai bine de 30 de ani care a avut "îndrăzneala" să facă "pierdut" carnetul roşu de partid...
Da, îţi mulţumesc pentru răspuns, Ifim!
ȘtergereSuntem pe aceeaşi lungime de undă. Voiam părerea unui profesionist. Mă temeam că-mi vei spune "indiferent de scop nu avea voie să încalce disciplina militară"
Mă temeam , fiindcă tu ştii mai bine care sunt rigorile regulamentelor militare.
Și eu îți mulțumesc, Renata!
ȘtergereEste greu și neobișnuit, de altfel, să alegi disciplina militară ca pretext pentru subminarea unei lecții de educație, cinste, onoare și demnitate. Aceasta va fi problema consiliului de onoare care va judeca și va propune măsurile ce vor fi luate împotriva tânărului locotenent. Ai sesizat bine și ai dreptate când spui că pe chipul lui se deslușea frica. Din experiență îți mărturisesc faptul că niciodată, nicio acțiune curajoasă nu am făcut-o într-o lipsă totală a sentimentului fricii. Dar asta nu are importanță.
După cum am afirmat, prin acțiunea sa fără precedent, locotenentul Alexandru Gheorghe a câștigat respectul meu, deoarece a aruncat o rază de lumină asupra Armatei Române, într-un moment când nu mă mai așteptam la așa ceva.