sâmbătă, 4 februarie 2012

Ce nu știe Baghi


El este Baghi și la cei patrusprezece ani omenești pe care-i are, știe multe. Nu vreau să-l perii, că lasă puf, dar aș spune că a ajuns chiar la un nivel de înțelepciune, din moment ce nu-l deranjează absolut deloc faptul că noi continuăm să avem impresia că sunten stăpânii lui. Fiind așa apropiați și stând mult timp împreună, am ajuns chiar să ne citim gândurile, bineînțeles, în acele momente în care ne putem suporta.
Bunăoară, de multe ori, văzându-l cugetând adânc (așa cum se vede în fotografiile de mai jos) nu mi-e greu să-mi închipui la ce se gândește și de ce este atât de îngrijorat.
Oare sunt bani pentru mărirea salariilor și pensiilor?
Vom putea ieși cu blana întreagă din acest anotimp atât de frumos, dar iată, capricios, spre totala noastră surprindere?
Problema transferurilor este valabilă numai în fotbal, sau mai ales în politică, unde se practică săritul dintr-o bărcuță-n alta, după cum aceasta pare mai sigură, are un vânticel mai bun sau un cârmaci mai dibaci?
E bine sau e rău că parlamentarii fac grevă? Chiar dacă sunt sau nu în grevă, oricum nu fac nimic. Oare pentru asta au fost aleși?...
Și uite-așa, miau-miau-miau, bla-bla-bla, șirul gândurilor lui Baghi este aproape fără de sfârșit.
Dar vă spun eu, faptul că pare atotștiutor este doar o impresie.
Sunt multe lucruri despre care habar nu are și chiar dacă le-ar cunoaște, nu le-ar da crezare. 
Ar crede el oare, că cel mai bun prieten al lui este guvernul? Nicidecum!
Și cu toate acestea, toată ziulica, guvernul nostru umblă cu pisica-n traistă! 

8 comentarii:

  1. Savuros text!
    Dacă fiecare soldat poartă în raniţă un baston de mareşal, de ce n-ar căra fiecare om politic un motan în buzunarul de la piept, pe post de batistă? Măcar i-ar arăta direcţia corectă, în cazul în care un ales al poporului ştie cum se dispun celelalte puncte cardinale, în raport cu Nordul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Renata, comentariul tău (dar și cel de mai jos, al Ginei), mi-a dat o idee. Ce-ar fi dacă, la investirea în funcție, fiecărui politician i s-ar dărui o grenadă micuță, sub forma unui drăguț pisoiaș, pe care să fie obligat s-o poarte la butonieră. Iar aceasta să se autodeclanșeze atunci când politicianul nostru uită sau pierde direcția corectă, adică cea pentru care a fost ales. Am elaborat deja schema acestui dispozitiv-jucărie și aștept sponsori pentru punerea lui în practică!:)

      Ștergere
  2. Eu zic că mâța, cât ar fi ea de blândă, tot zgârie adânc..s-ar fi trezit respectivii domnii până acum, dacă ar fi avut fiecare câte o mâță la piept.
    Sau pe piept.
    Sau în diplomat..
    Spune-i tu lui Baghi să controleze pe la porțile tipilor respectivi..poate îi miroase lui ceva!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gina, comentariul tău l-am citit imediat după cel al Renatei, chiar înainte de a-i răspunde. Răspunsul pe care i l-am dat, cred că este valabil și pentru tine. Cu specificația că, la planul inițial al jucăriei-pisicuțe, i-am făcut mici modificări pentru cei alergici. Adică, în cazul acestora, pisicuța poate fi purtată în diplomat, dar se dublează cantitatea de exploziv!:)

      Ștergere
  3. mare ganditor Baghi...mare de tot...stiam eu de ce mi-e atat de drag :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pandhora, pentru că mi-ai făcut un asemenea compliment, Ifim m-a lăsat să-ți răspund chiar eu la comentariu. Și o fac prin a-ți transmite mii de... miaupupici!

      Ștergere
  4. Îmi fac mea culpa față de Baghi: cu siguranță că el știa despre demisia de peste zi a guvernului:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Stie Baghi asa ceva?
    Daca nu, pune-l sa invete:)))


    http://www.youtube.com/watch?v=p9rZHlLKdok

    RăspundețiȘtergere

Oricine poate comenta, dar să ţină cont de ceea ce a spus Socrate:
"Vorbeşte ca să te cunosc".