miercuri, 1 septembrie 2010

Prima zi de toamnă

"A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva,
cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta."
Nichita a descris poate cel mai frumos şi în cele mai puţine cuvinte emoţia care te cuprinde la venirea toamnei. Dar cui i-au fost adresate aceste superbe cuvinte?
Probabil celei mai iubite şi deosebite persoane.
Oare câţi nu ne-am folosit de ele la început de toamnă sau atunci când ne-am gândit la persoana iubită?
Presupunând că persoana iubită a fost Nicolae (şi a fost mult iubitul întregului popor!) sau este Traian, Emil, Elena... s-ar potrivi să-ţi descrii emoţia de toamnă, folosind vorbele lui Nichita?!
Poate că Elenei i s-ar potrivi...

3 comentarii:

  1. Da, nenică!
    Aşa mai vii d'acasă! Poza cu marea e ...măreaţă. După cum e şi gestul tău, de-a da sursa. Pe bloguri se practică furatul de poze. Şi eu fur, de prin ziare, pentru textele cu subiect politic.
    Acuma să revenim la oile noastre...
    Dacă am înţeles eu bine, faza cu "A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva...", că i s-ar potrivi Elenei, dacă ţinem cont de locul unde se află plasată inima, anatomic, dacă la asta te referi, atunci ai un umor de factură deosebită, posibil să nu te guste decât puţini.
    Dacă e aşa, nu dispera! E mult mai plăcut să ţii un blog pentru doi-trei-zece cititori care înţeleg ce-ai vrut să zici, decât să scrii pe blogul tău de începător (cum deja a comis-o o duduie), "Voi ce muzică ascultaţi când faceţi sex?" şi să se supere foarte tare că trăieşte într-o ţară de rahat, de frustraţi, de imbecili, de nevrozaţi sexual, care n-ai ce voribi cu ei...

    Ţine-o aşa!
    Cred că te descurci minunat.
    Când e ceva ce tesupără, vino în gară. O scoatem noi la capăt!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai înţeles foarte bine faza cu "i s-ar potrivi". În ceea ce priveşte poza, aş vrea să înlătur o eventuală neînţelegere. Poza cu marea e făcută de mine, scuzată fiindu-mi lipsa de modestie. Trofi e prescurtarea numelui meu. Toate pozele pe care le-am postat şi le voi posta sunt ale mele. Mă voi strădui să ofer poze frumoase. Îţi mulţumesc pentru încurajări. Te rog să citeşti răspunsurile mele la prima mea postare precum şi scrisoarea pe care ţi-am adresat-o la a doua postare. Sigur că o scoatem noi la capăt!

    RăspundețiȘtergere

Oricine poate comenta, dar să ţină cont de ceea ce a spus Socrate:
"Vorbeşte ca să te cunosc".