luni, 7 februarie 2011

DELTA DUNĂRII

 
"Dacă n-ar avea altă minune decât Delta Dunării, şi atunci ar putea revendica România de la toţi îndrăgostiţii de natură un pelerinaj care să le dezvăluie farmece necunoscute încă."
Octavian Goga
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
Un tărâm mirific, un paradis...
Acolo am văzut cele mai frumoase răsărituri şi apusuri de soare...
Aşa este prezentată Delta Dunării de către împătimiţii ei.
Pentru că istoria lumii este plină de experienţe ale paradisurilor pierdute şi a culturilor pârjolite de nepăsare, consider că trebuie făcut ceva ca delta noastră să nu împărtăşească aceeaşi soartă.
 
Posted by Picasa
Se spune că locuitorii deltei sunt primii care văd răsăritul de soare şi ultimii care ascultă buletinul de ştiri (sau ultimii care văd dreptatea - aici lista este mai lungă). Eu cred că sunt ultimii care fac politică. Şi asta pentru că politica se face de către cei care se bat cu pumnul în piept de zici că acuşi au scos cu mâinile goale năvodul de sub gheaţă...







Foto + video: Ifim

2 comentarii:

  1. Am tot amânat.Nu știu de ce, așa că n-am văzut Delta. O știu din filmuțețe, din lecțiile de geografie, din textele cu care ne lăudam francezilor.

    Și din muzică!
    Tu chiar ești un împătimit al Deltei! Și al poveștilor ei!

    RăspundețiȘtergere
  2. @INCERTITUDINI:
    Gina, Delta Dunării chiar merită văzută. Totuşi, pentru a avea o experienţă fascinantă, îţi trebuie şi puţin noroc. Noroc de vreme, de gazdă, de dispoziţie, de ţânţari (de lipsa lor)...
    Trebuie să fiu un împătimit al deltei. Doar m-am născut în Mila 23, satul care a dat României pe marele campion şi om Ivan Patzaichin!

    RăspundețiȘtergere

Oricine poate comenta, dar să ţină cont de ceea ce a spus Socrate:
"Vorbeşte ca să te cunosc".