sâmbătă, 2 aprilie 2011

Poate vă interesează...

Lămâia este un produs miraculos pentru uciderea celulelor canceroase.
Ea este de 10.000 de ori mai puternică decât chimioterapia !!!
De ce nu suntem noi la curent cu asta?
Pentru că există laboratoare interesate în fabricarea unei versiuni sintetice, care le-ar aduce imense beneficii.
Cu toţii putem să ne ajutăm un prieten care are nevoie, spunându-i că sucul de lămâie îi este benefic pentru a preveni boala. Gustul ei este agreabil şi lămâia nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
Dacă aveţi posibilitatea, plantaţi un lămâi în spaţiul sau în grădina voastră.
Câte persoane mor în timp ce acest secret este păstrat cu invidie, pentru a nu fi afectate beneficiile multimilionare ale marilor corporaţii?
După cum ştiţi, lămâiul nu ocupă mult loc şi este cunoscut prin varietăţile sale de lămâi şi lime.
Fructul poate fi consumat în diverse moduri: puteţi să mâncaţi pulpa, să faceţi suc, să faceţi băuturi, serbet etc.
I se atribuie multe virtuţi, dar cea mai interesantă este reprezentată de efectul produs asupra chisturilor şi tumorilor. Această plantă este un remediu probat contra cancerului de toate tipurile. Unii afirmă că este de mare utilitate în toate tipurile de cancer. Se consideră, de asemenea, că este un agent antimicrobian cu spectru larg, care controleaza infecţiile bacteriene şi cu ciuperci, eficace contra paraziţilor interni şi a viermilor, regularizează tensiunea arterială crescută şi este antidepresiv, combate stress-ul şi bolile nervoase.
Sursa acestor informaţii este fascinantă: ele provin de la unul din cei mai mari fabricanţi de medicamente din lume, care afirmă că după mai bine de 20 de experimente efectuate în laborator după 1970, rezultatele au relevat că sucul de lămâie distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, înţelegând aici cel de colon, de sân, de prostată, de plămân, de pancreas...
Componentele acestui arbore au demonstrat ca acţionează de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un produs chimioterapeutic utilizat uzual în lume pentru încetinirea creşterii celulelor canceroase. Şi mai uimitor, este că acest tip de terapie cu extract de lămâie distruge numai celulele maligne canceroase şi nu afectează celulele sănătoase!
Institutul de Şiinţe în Sănătate, L.L.C. 819 N. Str Charles Baltimore, MD 1201

Personal, cred în veridicitatea acestor informaţii.
În afara calităţilor enumerate deja, lămâiul este singurul fruct care provoacă o reacţie organismului uman doar la auzul denumirii sau vederea imaginii acestuia.

10 comentarii:

 1. Interesant!
  Nu era rău dacă plantai lămâiul şi într-o farmacie într-o plantă. Merita.

  RăspundețiȘtergere
 2. @ElZap:
  Îţi mulţumesc pentru sugestie. Mă gândesc deja la o modalitate de aplicare a acesteia.
  M-a bucurat vizita ta. Toate cele bune!

  RăspundețiȘtergere
 3. uite ca serbet de lamaie nu am mancat...
  dar ador lamaile...citricele in general imi dau o stare de bine...pot spune ca au ceva din "gustul si culoarea fericirii" ca sa parafrazez titlul unui film...cred :D

  RăspundețiȘtergere
 4. Aproape toate produsele pe care le consumăm, au ca prima variantă, de lămăie, dar nu vedem asta...

  RăspundețiȘtergere
 5. "Ştiaţi că?..." Exista pe vremuri o asemenea rubrică în publicaţiile de popularizare ştiinţifică. Cu timpul lumea şi-a pierdut interesul să tot afle câte-un crâmpei de ceva care i-ar putea fi sau nu util.
  Acum se utilizează acest truc:" vi se ascunde un adevăr vital..." şi urmează informaţia, care, zice-se, a fost secretizată straşnic de către organizaţii, entităţi cu interese opuse.
  Înainte de orice, Ifim, ca să nu creez confuzii afirm că:
  1. Sunt absolut de acord că industria chimico-farmaceutică are tot interesul să producă doar molecule care ameliorează dar nu vindecă. Chiar şi atunci când efectul terapeutic e spectaculos, sunt nelipsite reacţiile secundare sau/şi reacţiile adverse. Adică repari, cârpeşti ceva şi strici în altă parte.
  2. Sunt convinsă că terapiile ASOCIATE, nu ALTERNATIVE sunt foarte eficiente. Sunt convinsă pe bază de studiu, nu fiindcă aşa mi se pare mie! :)
  Prin urmare nu pot fi inamicul lămâilor, aşa cum nu pot fi inamicul niciunui remediu de natură vegetală, animală sau minerală despre care s-a dovedit prin studii clinice, cu rezultate cuantificate că ameliorează ceva în patologia umană sau animală.
  Dar exagerări de genul "efect de 10.000 de ori mai puternic" mă fac să devin circumspectă.
  Iată contraargumente la terapia anticanceroasă cu multiubitele lămâi:
  - dacă nemernicii fabricanţi de "chimicale" (urăsc cuvântul ăsta!) ţin sub cheie secretul lămâii vindecătoare de cancer, de ce fabricanţii de produse fitoterapice, care n-au niciun interes să ascundă proprietăţile ei benefice şi urmează o politică exact contrară celor care produc molecule de sinteză nu s-au aplecat asupra proprietăţilor ei antineoplazice?
  -CINE, CE component chimic din lămâie e responsabil de această miraculoasă capacitate de zece mii de ori mai puternică? Să arunci pe piaţă o asemenea cifră, trebuie că ai izolat din lămâie o structură chimică, ai dozat-o şi ai experimentat-o. În finalul textului lucrurile devin foarte vagi, acum se vorbeşte despre componentele acestui arbore, nu despre compuşii chimici conţinuţi într-o anume parte a lui, subterană sau aeriană.
  Presupun că tot mitul despre proprietăţile anticanceroase ale lămâii se bazează pe conţinutul său în vit.C, un antioxidant puternic şi-un stimulator al imunităţii. Numai că fructul acesta conţine sub 50mg la 100g produs vit.C, în vreme ce pătrunjelul are peste 100mg la suta de grame de plantă.
  În linia acestei pseudodemonstraţii anticanceroase citeam undeva că riscul apariţiei cancerului scade sensibil la consumatorii de ceai cu lămâie. O fi adevărat, pentru că frunzele de ceai sunt utilizate mai ales pentru efectul antioxidant. :))

  Tuturor celor îndrăgostiţi exclusiv de terapia cu plante medicinale le-aş repeta, până la exasperare că da, ele conţin principii active terapeutice care, în exces, sunt la fel de nocive ca cele de sinteză.
  Am câteva exemple favorite:
  Rostopasca,hepatoprotector, în doze mari, necrozează ţesutul hepatic.
  Muşeţelul, antiseptic şi antiinflamator minunat, transformat din ceai medicinal în ceai alimentar, distruge flora intestinală.
  Echinaceea, unul dintre cei mai în vogă imunostimulatori, luată în exces deprimă sistemul imunitar.

  RăspundețiȘtergere
 6. @Renata:
  Bună dimineaţa!
  Bine ai venit!
  O cafea sau un ceai...?!
  Ai dreptate, soro. Eşti luată de tsunami. Lămâia te-a enervat aşa? Dă-o-ncolo, şterg postarea!
  Bună dimineaţa!

  RăspundețiȘtergere
 7. Cum s-o ştergi?
  Să nu îndrăzneşti!
  Nu mai intru în viaţa mea pe blogul tău, dacă faci asta.
  Nu m-a enervat lămâia, nici faptul că ai pus pe blog legenda asta. E în ordine. Dacă pe tine te-a impresionat povestea.
  Primesc destul de des pe mail asemenea materiale de la amici care întreabă : crezi că e ceva adevărat? aşa o fi?
  Nu mă leg decât de chestiile prea gogonate şi certific, strict în limita informaţiilor mele ceea ce sigur e corect.
  Asta cu zece mii de ori...
  Efectul antiinflamator al azulenelor din muşeţel e de 7 ori mai mare decât cel al indometacinului.
  Ce zici? Dovedit ştiinţific, pe şoareci de laborator. O adevărată victorie a naturalului faţă de sintetic. Dar ZECE MII DE ORI?
  Ar fi suficient să te uiţi la o lămâie ca să devii sănătos!

  RăspundețiȘtergere
 8. Ai dreptate. Cred c-a fost sărit calul cu vreo trei-patru zerouri. Nu asta mi-a fost intenţia, am corectat doar greşelile de ortografie.
  Observai şi eu năzbâtia aia cu "de 10.000 de ori" şi inexplicabil, dădui cu băţu-n baltă! Asta e, oricum sunt de la baltă! Acu', nu mai am ce face...
  Nici măcar nu am o lămâie la care să mă uit..
  Îl am, în schimb, pe Baghi...
  Eşti "năşica" noastră şi trebuie să ne înţelegi şi să ne ierţi...
  ifim51@gmail.com

  RăspundețiȘtergere
 9. Bună ziua!
  Mie îmi place lămâia în ceai!
  Știi ce este interesant?
  De dimineață discutam în casă că trebuie să rugăm pe cineva să ne altoiască un lămâi.
  Vara trecută, mai mult în joacă, am pus câteva semințe într-un vas, la țară..
  Acum avem un lămâi frumușel.
  Când o să facă fructe, te anunț!

  RăspundețiȘtergere
 10. @INCERTITUDINI:
  Sărut mâna, Gina!
  Eu cred că un ceai bun este din orice plantă (din cele recunoscute), dar şi cu o felie de lămâie.
  Un lămâi, ca plantă (acum mi-aduc aminte de cel din copilărie), cred că este ca o binecuvântare pentru casă! Iar florile de lămâi... sunt aşa de frumoase, dar... şi printre cele pe care nu le-am fotografiat.
  Te rog să mă anunţi când e în floare!

  RăspundețiȘtergere

Oricine poate comenta, dar să ţină cont de ceea ce a spus Socrate:
"Vorbeşte ca să te cunosc".