sâmbătă, 9 iunie 2012

Monte Carlo, Cişmigiu, marți...

          Astăzi mi-am făcut noi prieteni! Dar ce prieteni!
          Din calitatea mea de absolvent al Liceului Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, din întâmplarea că-s ultimul comandant al Batalionului 1 Tancuri ''Vlad Tepeș'', datorită unei conjuncturi prin care un lipovean din Mila 23 este dâmbovițean, respirând între Ialomița și Dâmbovița, fiind sub supravegherea atentă a doi ochi albaștri și așa mai departe...
Astăzi, 9 iunie 2012, după ce am aflat despre o vizită neobişnuită, am dat fuga la Mănăstirea Dealu, mi-am luat inima-n dinţi şi am abordat, cu o îndrăzneală stângace, niște oameni care mi s-au părut deosebiți.
Nu numai prin cum arătau şi respectul pe care-l impuneau, ci mai ales prin faptul că sunt absolvenți ai Liceului Militar “Nicolae Filipescu”, liceu prin care a trecut și Majestatea Sa, Regele Mihai! 
Nu-i de colo să-ți faci prieteni așa, tam-nisam...
Domnul cu ochelari din fotografia de mai jos este MIRCEA C. CARP, fost director la Vocea Americii, Radio Europa Liberă.
În celelalte fotografii sunt tot absolvenţi ai aceluiaşi liceu.
Mai puţin subsemnatul, care sunt absolvent al Liceului Militar "Dimitrie Cantemir", promoţia 1978, în clasă cu Tiberiu Buzdugan, Toma Mişcă, Cristian Oniţoiu, Cristi Vecerdea (numai în primul an de liceu) şi alţii.
Am fost încântat să-i întâlnesc pe aceşti veterani, să-i ascult şi să le aflu secretul, acum, când Colegiul Militar Liceal “Dimitrie Cantemir”, continuatorul tradițiilor Liceului Militar “Nicolae Filipescu” de la Manastirea Dealu, aniversează 100 de ani de existență.
Iar cum orice secret bine păzit şi păstrat, trebuie cunoscut de toată lumea, dau sfară-n ţară:
Fraţilor cantemirişti, aceşti veterani, dar şi alţi absolvenţi ai Liceului Militar  “Nicolae Filipescu”, îşi dau întâlnire lunar, în a treia marți din lună, la ora 13, la restaurantul Monte Carlo, din Cișmigiu!
Astăzi am fost fericit şi m-am simţit mai tânăr decât sunt!









4 comentarii:

  1. bine ca mi-ai spus ca sa trec prin Cismigiu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi zi aşa! Ai fost în Bucureşti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toantă mai ești!
      (Ca să rimeze, iartă-mi exprimarea lipovenească!!!)
      Pozele sunt făcute la Mănăstirea Dealu, în preajma locului unde în urmă cu 100 de ani s-a înființat primul liceu militar. Iar cei din fotografii sunt absolvenți ai acelui liceu. Domnul Carp, după absolvire, a plecat la o școală de ofițeri din Germania, în timpul războiului, lucru absolut fascinant pentru mine, ca tanchist, care am la activ toate tancurile existente în România din 1978 și până acum. Deci, nu și panțerele nemțești, pe care domnul Carp le știe.
      Incă odată, iartă-mi exprimarea spontană și nici nu-ți închipui ce planuri urzez pentru întâlnirea dintre Baghi și Nono:)

      Ștergere

Oricine poate comenta, dar să ţină cont de ceea ce a spus Socrate:
"Vorbeşte ca să te cunosc".