sâmbătă, 10 august 2013

Ananie Gagniuc, despre un of mai vechi, da' actual...E ca şi cum ar fi cineva condamnat la 2o de ani închisoare şi, după ispăşirea pedepsei, s-ar reveni: „Ştiţi, s-a greşit, se reconsideră, vă dăm doar zece ani!”
• E ca şi cum li s-ar cere miniştrilor, la zi de salariu, să aducă adeverinţe că au fost în fiecare zi din lună la serviciu!
• Aţi uitat că pe 13 februarie 1984 nu aţi fost la unitate? Ziua trebuie tăiată din pensie! Mai mult, aţi avut atâtea zile libere de 8-9 mai, 23 august. Comuniştilor!
• Recalcularea trebuie făcută şi pentru că aţi fost grad inferior, încadrat în funcţii superioare (spre exemplu, maior pe funcţie de colonel). Inferiorilor!
• Aţi mai lucrat şi la canalul Dunăre – Marea Neagră, ctitorie ceauşistă! Perioada se taie! Aţi consumat muniţie, aţi distrus ţinte, aţi ars gazul de pomană la parade închinate… Astea toate, se impută!
• Aţi câştigat la concursuri şi întreceri trofee şi medalii de aur, din visteria statului, din averea poporului. Trebuie scăzute din cuantumul pensiei!
• Nemaizicând de tot felul de accidente, îmbolnăviri, concedii de boală, căderi de avioane, scufundări de nave, care au slăbit capacitatea de luptă a armatei, au redus puterea ei de apărare. Cine să plătească pentru toate astea, dacă nu voi, din pensiile nesimţite (în sensul că unii nici nu le mai simt!)


• Aţi terorizat milioane de tineri, cu instrucţie, pregătiri, larme, alarme, marşuri, aplicaţii, 
munci agricole sau pe şantiere, la vârsta când puteau să stea, ca azi, în discoteci, prin baruri,
cu fete, cu plete. 
Sau, pur şi simplu, să stea! Erau în floarea tinereţii!

• V-aţi dat inapţi serviciu militar că, vezi Doamne, condiţii grele, privaţiuni militare, alea alea,
bla, bla, iar acum nu vreţi reducere şi recalculare.
Drepţi! Culcat!
Capul plecat! La că…t! Lacăt la gură!

S-a dus vremea când se striga „Armata e cu noi!”


Voi? La gunoi!

 Semnează A.G.9 (Aruncător de grenade–nouă)

Ananie GAGNIUC


Scuze, de-am dat pe de-alături...


Un comentariu:

  1. Domnule amiral al umorului cazon autohton,
    Datul pe de-alături e atunci când nu nimereşti ţinta, iar ultima soluţie e s-o ataci la baionetă. Ceea ce nu e cazul în situaţia de faţă, pentru că dumneavoastră folosiţi torpile! Vă mulţumesc pentru că mi-aţi dat permisiunea să folosesc acest of mai vechi al dumneavoastră şi pe modestele mele bloguri.

    RăspundețiȘtergere

Oricine poate comenta, dar să ţină cont de ceea ce a spus Socrate:
"Vorbeşte ca să te cunosc".