sâmbătă, 20 aprilie 2013

Campionatul Mondial de Snooker ¤¤¤2013¤¤¤

Astăzi începe Campionatul Mondial de Snooker.
Dacă nu mergeţi la biserică, dar staţi în faţa televizorului, uitaţi-vă pe EUROSPORT şi EUROSPORT 2!
Nu vă veţi enerva, nu vă veţi certa şi nu veţi regreta!
Lăsaţi naibii politica, intrigile, haosul, terorismul, reţetele culinare inaccesibile şi toate celelalte prostii pe care le vedem aproape perpetuu.
Nu-i musai să jucăm Snooker.
Este de ajuns ca să-l privim!
Nu rataţi Campionatul Mondial de Snooker 2013!



Şapte foşti câştigători ai trofeului vor participa la turneul care va trage cortina peste sezonul 2012-2013Campionatul Mondial de Snooker, la Eurosport şi Eurosport 2 - Snooker
Eurosport
A 76-a ediţie a Campionatului Mondial de Snooker se anunţă foarte deschisă, respectând astfel tiparul din această stagiune, când niciun jucător nu s-a impus în două turnee importante pe puncte. Astfel, pentru prima oară după mulţi ani, nu se poate spune cu certitudine că există un favorit clar, asta în ciuda faptului că la start se vor afla nu mai puţin de şapte foşti câştigători ai trofeului: John Higgins, Mark Williams, Ronnie O’Sullivan, Peter Ebdon, Shaun Murphy, Graeme Dott şi Neil Robertson.
Deşi a luat o pauză lungă după ce a cucerit titlul în 2012 şi a absentat de la aproape toate competiţiile desfăşurate de atunci, O’Sullivan nu poate fi trecut cu vederea atunci când vine vorba despre lupta pentru victorie. Englezul în vârstă de 37 de ani, despre care specialiştii spun că este cel mai talentat jucător din istorie, va încerca să îşi treacă în palmares un nou triumf la Crucible, iar dacă va reuşi, va deveni doar al şaptelea jucător cu cel puţin cinci titluri la Campionatul Mondial.
Această performanţă o vizează şi John Higgins, care a câştigat ultima oară trofeul în 2011. La precedenta ediţie, scoţianul a dezamăgit, fiind învins în turul secund de compatriotul său, Stephen Hendry. Acum, Higgins va încerca să facă uitat rezultatul de anul trecut şi să aibă un parcurs cât mai lung, care să se încheie cu o nouă victorie. În cazul în care asta se va întâmpla, Higgins va putea spera în continuare la egalarea recordului stabilit de Hendry în epoca modernă (şapte trofee la Crucible).
Lider în clasamentul mondial, Mark Selby va fi şi el un favorit la ediţia din 2013. Sezonul acesta, jucătorul englez s-a impus la Campionatul Regatului Unit, dar şi la alte două turnee mai mici (Clasicul Paul Hunter şi Openul Munich), iar forma arătată de fiecare dată când a câştigat a fost impresionantă. Finalist la Campionatul Mondial în 2007, Selby se află pe jumătatea inferioară a tabloului de concurs, acolo unde mai sunt Neil Robertson, Mark Williams şi Ding Junhui.
Campionatul Mondial de Snooker, la Eurosport şi Eurosport 2 - Snooker
Acesta din urmă rămâne în continuare principala speranţă a Asiei la un titlu suprem. Cap de serie numărul zece la competiţia care se va desfăşura la Sheffield, chinezul în vârstă de 26 de ani nu se simte bine la Crucible, doar o singură dată în şase prezenţe trecând de turul secund. Cu toate acestea, Ding Junhui trebuie luat în seamă, mai ales după ce a câştigat a doua ediţie a Players Tour Championship, în urma unei finale cu Neil Robertson (foto).
Australianul a câştigat titlul mondial în 2010, devenind doar al doilea jucător de la Antipozi care a reuşit această performanţă, după Horace Lindrum, în 1952. Triumfător în luna martie la Openul Chinei (prima sa victorie importantă din ultimii trei ani), Robertson a prins şi mai multă încredere, iar acum speră să arate acelaşi nivel de joc şi la Crucible, unde un parcurs cât mai lung îi poate aduce şi primul loc în ierarhia mondială.
În 2011, după finala pierdută în faţa lui John Higgins, foşti şi actuali jucători au declarat că Judd Trump reprezintă viitorul acestui sport. De atunci, englezul a câştigat Campionatul Regatului Unit şi prima ediţie a Campionatului Internaţional, confirmând că este unul dintre jucătorii de top din circuit. La ediţia din 2013 a Mondialului, Trump a fost repartizat în partea superioară a tabloului, ceea ce înseamnă că îi poate întâlni în fazele superioare pe Shaun Murphy, John Higgins sau Ronnie O’Sullivan.
Meciurile din primul tur la Campionatul Mondial:
– Ronnie O’Sullivan – Marcus Campbell
– Ali Carter – Ben Woollaston
– Stuart Bingham – Sam Baird
– John Higgins – Mark Davis
– Shaun Murphy – Martin Gould
– Graeme Dott – Peter Ebdon
– Matthew Stevens – Marco Fu
– Judd Trump – Dominic Dale
– Neil Robertson – Robert Milkins
– Ricky Walden – Michael Holt
– Mark Williams – Michael White
– Stephen Maguire – Dechawat Poomjaeng
– Mark Allen – Mark King
– Ding Junhui – Alan McManus
– Barry Hawkins – Jack Lisowski
– Mark Selby – Matthew Selt
Turneul de la Crucible se va desfăşura între 20 aprilie şi 6 mai, şi va putea fi urmărit, în direct, la Eurosport, Eurosport 2, dar şi pe internet, la adresa www.eurosportplayer.ro.
Eurosport - Alex Hovco   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Oricine poate comenta, dar să ţină cont de ceea ce a spus Socrate:
"Vorbeşte ca să te cunosc".