miercuri, 17 iulie 2013

Pupincurism

COMUNICAT NR. 21 din 17.07.2013

Stimaţi camarazi, membrii ai A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza”, ne adresăm vouă, dar şi tuturor cadrelor militare în rezervă şi în retragere din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
Aşa cum mulţi dintre dumneavoastră au aflat deja, ieri, 16.07.2013, Preşedintele României, domnul Traian BĂSESCU a promulgat legea 164/2013, privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Suntem siguri că satisfacţia este acum deplină, atât pentru membrii asociaţiei noastre cât şi pentru toţi pensionarii militari.
Considerăm că este un succes major al poziţiei adoptate de ANCMRR pentru rezolvarea problemei pe calea legală, a dialogului, prin intervenţii motivate şi discuţii concrete cu factorii de decizie.
În aceste momente de bucurie, când vedem că eforturile noastre au fost încununate cu finalizarea acestei legi deosebit de importante pentru noi toţi, apreciem că se cuvine să mulţumim, cu respect, Preşedintelui României, domnului Traian BĂSESCU, pentru înţelegerea de care a dat dovadă faţă de problemele militarilor în rezervă şi în retragere , să reiterăm mulţumirile noastre domnului prim-ministru Victor PONTA pentru înţelegerea şi pentru apropierea sa faţă de pensionarii militari, domnului viceprim-ministru Gabriel OPREA, care a fost alături de noi de la început, s-a implicat total și permanent și a făcut eforturi susținute pentru a ne ajuta în restabilirea drepturilor noastre, domnului Ion MOCIOALCĂ, preşedintele Comisiei pentru apărare, siguranţă naţională şi ordine publică din Camera deputaţilor, care a avut o contribuție deosebită în promovarea acestei legi la toate comisiile şi la cele două camere ale Parlamentului României, cât şi senatorilor şi deputaţilor care au semnat proiectul iniţial al legii. Mulţumim domnului Mircea DUŞA, ministrul apărării naţionale, domnului George MAIOR, directorul S.R.I., domnului Radu STROE, ministrul afacerilor interne şi celorlalţi demnitari implicaţi în această acţiune, fără contribuţia şi înţelegerea cărora revenirea pensiilor militarilor la cuantumul din decembrie 2010 ar fi fost mult întârziată.
Este un prilej deosebit de a vă îndemna pe toţi la unitate camaraderească în cadrul A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ion Cuza” , să ne bucurăm împreună pentru această realizare deosebită, care exprimă direct respectul şi grija față de armata ţării, activă şi de rezervă, să acţionăm în continuare pentru întărirea spiritului de corp şi afirmarea virtuţilor cuprinse în deviza ANCMRR „PATRIE, ONOARE, DEMNITATE”.
BIROUL PERMANENT CENTRAL

3 comentarii:

 1. Uns cu toate alifiile generalu` ăsta de-i şef la ANCMR! Mă, fraţilor, cum află el, în timp ce urca pă scări, spre Sala de Marmură, că domnu` Ponta nu mai vine la întâlnire, cum îşi schimbă discursu`. Din mers îl schimbă, ce mai! Acu`, io cred că nici nu fu mare lucru să-l schimbe că doar mai băgă o vorbă acolo şi, în loc de „Domnule prim ministru”, zise „Domnule vice prim minsitru...” Cum, care vice prim ministru? Oprea, mafiotul şef al lui Năstase, reevaluat de Băsescu şi pus pă cai mari de Ponta. (Fragment din însemnarea "Mare adunare, mare...) http://batcailie.blogspot.ro/2013/02/mare-adunare-mare.html

  RăspundețiȘtergere
 2. A.N.C.M.R.R. sub înaltul patronaj al cui se află? Acum mulţumeşte pentru promulgarea unei “legi reparatorii”, au uitat săracii de unde a început totul, mai trebuia să-l adauge şi pe domnul Emil Boc!
  Cred că a revenit în actualitate imaginea din ianuarie 2011 Recalcularea pensiilor militare :)

  RăspundețiȘtergere
 3. @Biliuţă & acuvio:
  Am onoarea să vă salut şi bine aţi venit!
  Nu am făcut decât să distribui comunicatul, sub denumirea care mi s-a părut cea mai mai potrivită. Oricum i-aş fi spus, "odă", "omagiu", "recunoştinţă veşnică şi nemuritoare", "mulţumim din inimă" etc., nu ar fi avut acelaşi efect.
  Sunt de acord că orice lucru sau faptă bună trebuie apreciată, iar mulţumirile sunt cele mai potrivite. Dar nu aşa cum reiese din acest comunicat. Se pare că la nivelul conducerii asociaţiei nu se cunoaşte principiul potrivit căruia mulţumirile şi felicitările se transmit de sus în jos, iar de jos în sus trebuie să predomine critica.
  Deviza asociaţiei este "Patrie, Onoare, Demnitate"!
  Unde este demnitatea în acest comunicat?
  Nu vreau să-mi revărs amărăciunea şi nici să dezvolt subiectul comparându-l cu trecutele ode închinate tovarăşului, dar, după părerea mea, acest comunicat este cel mai dezonorant şi lipsit de demnitate.
  Apreciez şi opiniile dumneavoastră, pentru care vă mulţumesc.

  RăspundețiȘtergere

Oricine poate comenta, dar să ţină cont de ceea ce a spus Socrate:
"Vorbeşte ca să te cunosc".