duminică, 30 ianuarie 2011

Generatorul de curent

 
Soldaţii erau destul de obosiţi după ziua de instrucţie. Mergeau totuşi în pas vioi, ştiind că-i aşteaptă o masă, un ceas de răgaz, poate şi o scrisoare de acasă sau de la cea dragă... În urma plutonului, se ridica un nor de praf iar zgomotul produs de lopata mică de infanterie ţinea cadenţa. Mergeam îngândurat în stânga plutonului, nefiind chiar atent la ceea ce se petrecea lateral, la doar câteva zeci de metri de noi.
- Toa’ lent, uitaţi acolo, în dreapta, la marginea drumului – îmi spuse unul dintre militari – cred că este tovarăşul căpitan „U” care încearcă să vă spună ceva...
- „Pluton, stai! Spre dreapta, în repaus, rupeţi rândurile, marş!” . Băieţi, rămâneţi aici, în repaus, până merg să văd ce vrea tovarăşul căpitan. Aveţi timp şi de-o ţigară.
Apropiindu-mă de căpitanul „U”, am observat grupul electrogen pentru alimentarea cu energie electrică a taberei şi trei soldaţi care trăgeau de nişte cabluri electrice.
- Ce bine că ai trecut pe aici, mă întâmpină căpitanul. Uite, ne chinuim de câteva ore să punem în funcţiune nenorocitul ăsta de generator electric. Nu vrea să pornească şi pace! Ajută-mă, te rog!
- Cu ce?
- Dă-mi vreo zece soldaţi...
- Pentru ce?
- Să-l împingem! Împins, trebuie să pornească...
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa

6 comentarii:

  1. Păi, da, teoria ca teoria, da practica, chiar, te poate omorî...

    RăspundețiȘtergere
  2. @INCERTITUDINI:
    Gina, teoria şi practica, aici merg mână-n mână, aici se despart, una fiind mai ceva ca cealaltă. Destul de des, se întâmplă ca cele două să nu se potrivească. În acele situaţii, se solicită o pauză. Acea pauză este o stare care se numeşte prostie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Io prefer să cred că e o glumă bună, pe care ai născocit-o tu!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Renata:
    Să înţeleg că nu m-ai crezut atunci când ţi-am spus că mai am? Din cele adevărate!

    RăspundețiȘtergere
  5. La noi a avut loc un incendiu- provocat sau nu..nu se mai știe( la țară).
    Un polițist, cu studii superioare , tot învârtea între degete un rest de antenă de aparat de radio, atât rămăsese din toată gospodăria. Învârtea și spunea că este ”corpul delict„- cu el s-a furat curent- contor nou, sigilat, ce mai..
    L-am luat de mânuță și eu l-am dat afară din curte, întrebându-l dacă la fizică a avut vreodată mai mult de nota 1.
    De asta zic-de teorie, de practică..

    RăspundețiȘtergere
  6. @INCERTITUDINI:
    Gina, eu cred că oricât s-ar strădui societatea să scape de indivizii care încurcă treburile, dând astfel, prilej de bancuri, aceştia vor supravieţui, fiind mult mai perseverenţi şi mai rezistenţi decât marea majoritate a oamenilor normali.

    RăspundețiȘtergere

Oricine poate comenta, dar să ţină cont de ceea ce a spus Socrate:
"Vorbeşte ca să te cunosc".