miercuri, 19 ianuarie 2011

ONOARE ŞI PATRIE! În sfârşit, subordonaţii i-au fentat pe comandanţi!

Cum?
Uite-aşa, simplu:
Dacă un fost militar a fost cuminte, nu a făcut nimic, sau a fost indisciplinat şi s-a odihnit la arest şi aşa mai departe ... este foarte probabil să fii avut salariul sub cel mediu brut pe economie. Dar a fost destul de abil ca să nu aibă nicio adeverinţă. Cum naiba se face că la aceştia li s-au "procesat dosarele". Dacă numărul dosarului meu are doar două cifre, de ce nu mă regăsesc între cele procesate? Câte doctorate şi câte grade de general contabil trebuie să se fi acordat pentru a stârni o aşa de mare harababură?!
Cum şi în ce ordine se procesează dosarele? Nu cumva, şpaga este criteriul de bază?
Nimeni nu-şi asumă responsabilitatea că deciziile au fost scoase la xerox (prima mea publicitate pe blog!)
Dacă eu m-am îndatorat la bănci, maximum posibil, 70% din venitul familiei, iar acesta (venitul, adică pensia mea) s-a redus cu 60%, cum procedez?
Circula o vorbă pe la noi, prin armată: "să te fereşti de omul spân, cadrist şi cazarmar..."
Propun o actualizare: "Să te fereşti de lupu, de chior şi de oprea..."
Bun până aici.
Dar cel mai important lucru este acela că niciun militar nu a ieşit fraudulos la pensie, ci în baza unor legi ale ţării. Iar balamucu' este creat de o lege emisă şi aplicată în mod fraudulos!
Ca să nu mai vorbesc de primul drept adevărat, cel roman, al unei civilizaţii de unde ne place să spunem că ne tragem, care este cutumă: nicio lege nu este retroactivă!

4 comentarii:

  1. Băi nenea colonelu, începi să vorbeşti urât şi nu-mi mai place. Dacă ai fi fost pe un site serios, nu ţi-ar fi publicat materialu. Aşa ca ai grijă: nu-ţi f...te şefii, deoarece se înmulţesc.
    Referitor la ofurile matale, e cum nu se poate mai simplu, parcă ai fi fost plătit să apari la tv ca reprezentant serios al pensionarilor. Să mă explic: în 40 de ani de activitate (rezultă din decizia publicată mai jos) nu ai fost în stare să-ţi cumperi o casă şi te-ai apucat acum la pensie să-ţi iei cine ştie ce palat (cu banii strânşi în 40 de ani de activitate, cu miliardul primit prin ordonanţă la ieşirea din activitate şi cu 70 la sută din pensia ta pe 20 de ani - sigur numai un palat de pe la Strehaia puteai să-ţi cumperi). Ca pensionar într-un stat civilizat nu aveai nevoie decât de un loc la un cămin de bătrâni sau 2 mp. Cum ai reuşit să faci un împrumut cu peste 70 la sută din venitul familiei rată? Când o persoană civilizată nu se împrumută cu mai mult de 30 la sută şi nici banca nu-ţi dă mai mult de 35 la sută? Sigur ai dat şpagă sau ce altă inginerie financiară ai folosit?
    Şi normal că e vinovat guvernul şi acoliţii săi pentru că tu te-ai înglodat în datorii. Dacă stau şi mă gândesc bine, cred că ai dreptate. Jos guvernu.
    Ştiai că bătrânul orb şi bolnav despre care ziceai că s-a mutat la ţară să moară liniştit (citat din blogul tău anterior), înainte de această recalculare avea pensia mai mică decât pu...ţoiul ieşit la pensie după 2001 (cu aceleaşi state de activitate), iar acum după această recalculare (dacă şi-a depus actele doveditoare) s-ar putea să obţină pensia mai mare??? Dar nu, jos guvernu, veniţi să facem contestaţie, nu vă depuneţi domne actele, etc. să mai aşteptăm încă zece ani în nesiguranţă, votaţi-ne pe noi că....... vă vom f.... mai bine decât ăştia.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ciobănaşul:
    Mi-am însuşit observaţia.
    Eu cred că toată această harababură putea fi evitată dacă pe decizie s-ar fi specificat faptul că este provizorie, până la recalcularea pe baza adeverinţelor de venit. Este necesar să se facă peste şaizeci de mii de contestaţii la tot atâtea decizii, care oricum nu sunt bune?

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta sa le-o spui celor din sindicate si din diferite asociatii. Stiai ca bataia pentru asociatia rezervistilor se da pentru gradul pe care li l-a promis Base???
    Ca sa te mai linistesti eventual verifica in tabelele de recalculare cam cu cat te f... oprea.
    Daca nu te descurci in tabele scrie pe undeva pensia bruta la nivelul lunii decembrie, gradul si varsta avute la iesirea in pensie. Daca reusesc sa aflu astea, cam in termen de 30 de zile iti pot comunica cu o marja de siguranta de 20 la suta cat vei avea dupa recalculare.
    Sa auzim de bine

    RăspundețiȘtergere
  4. @Ciobănaşul:
    La calcule lucrez şi eu, mai ales că am programul de recalculare. Oricum, îţi mulţumesc pentru intenţie. Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere

Oricine poate comenta, dar să ţină cont de ceea ce a spus Socrate:
"Vorbeşte ca să te cunosc".